Topchef Maarten Van Essche is onder de indruk van het niveau dat met alle hapjes gehaald werd. De hobbykoks waren aan de slag gegaan met producten die ze slechts enkele weken voor de wedstrijd hadden leren kennen. Terwijl menig chef zich in de haren krabt bij een 'nieuwe' vrucht zoals de tomatillo, zijn beide ploegen er op korte tijd in geslaagd om deze aan de lampionvrucht verwante tomatensoort tot iets heerlijks te verwerken.
'De bijenvrienden' stoven de Zuid-Amerikaanse vrucht en voegen wat van hun honing toe. Meer is niet nodig om van de verrassende zoet-zure, meloenachtige tomatensmaak van de tomatillo een overheerlijke chutney te maken. De ploeg is tevens op het geweldige idee gekomen om frisse schijfjes appel te gebruiken als toast. Bij hun tweede hapje wordt de appel bekleed met gedroogde ham en rauw gesneden rode biet, op smaak gebracht met een zalige honingvinaigrette. Een gouden combinatie !
Maarten Van Essche prijst de moed van 'De ploeg zonder naam', die oorspronkelijk 120 gevulde courgettebloemen op de menukaart had staan. Het vullen van een courgettebloem is immers een bijzonder delicaat werkje. Er konden maar enkele bloemen geoogst worden door het koude weer, maar de ploeg heeft gelukkig nog een verrukkelijke gevulde champignon achter de hand. Ricotta, geitenkaas en kruiden versmelten in hun oven tot een ware smaaksensatie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten