bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

dinsdag

Infosessie: “Een kind als (g)een ander, een leven als (g)een ander”


Maandag 21 november 2016 om 19u30 in de bib.
Spreker: Gerd Claes, psychotherapeute.
i.s.m. het OCMW-Zorgloket

Elke ouder heeft dromen en verwachtingen t.a.v. zijn kind. Deze droom wordt ernstig verstoord als je verneemt dat je kind een beperking heeft. Plots ziet de wereld er anders uit.
• Dikwijls is er veel onzekerheid en onduidelijkheid: hoe ernstig is de handicap?
• Welke verwachtingen mogen we als ouder hebben voor de toekomst?
• Hoe gaan we ons als gezin reorganiseren?

Een kind met een handicap heeft een impact op het hele gezin. Als broer of zus wordt je er eveneens mee geconfronteerd. Gezinnen komen dikwijls onder druk te staan en het laat niemand onberoerd. Tijdens deze infosessie geeft Gerd Claes, duiding bij de invloed en betekenis van beperking of ziekte in het gezin en hoe daarmee om te gaan.

Gerd Claes is therapeute, oprichtster en coördinator van De Kanteling, een groepspraktijk die zich specifiek richt naar personen of gezinnen die met een handicap of ziekte geconfronteerd worden. Daarnaast spreekt zij vanuit haar eigen ervaring als moeder van een kind met een beperking en als zus van een broer met een beperking.

Reserveer snel je gratis plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.