bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

maandag

Open Monumentendag: Getekend door de oorlog

zondag 11 september van 14u tot 18u in Bib Londerzeel

Karla Stoefs bundelde in het boek “Getekend door de oorlog” een literaire bewerking van zes waargebeurde verhalen uit de Eerste Wereldoorlog, waarbij kinderen een hoofdrol spelen. Deze bijzondere gebeurtenissen vonden allemaal in en rond het dorp Reningelst plaats.

Zes Belgische illustratoren brachten elk één verhaal in beeld: Gerda Dendooven, Randall Casaer, Kitty Crowther, Trui Chielens, Liesbeth De Stercke en Ward Zwart. In de bib worden de prachtige originele werken tentoongesteld. Andere boeken van Karla Stoefs en van de zes illustratoren vind je op een themastand.

Deze tentoonstelling is tijdens Open Monumentendag toegankelijk van 14u tot 18u. Daarna kan je de werken nog tot en met zaterdag 1 oktober komen bewonderen tijdens de openingsuren van de bib.

Tentoonstelling “Londerzeel - Soltau”
Breng ook een bezoekje aan de boeiende tentoonstelling in de Bergkapel (Bergkapelstraat 57), over Londerzeel in 1914. Krijgsverrichtingen, vernielingen, vluchtelingen, leefomstandigheden, opeisingen en de werking van hulpdiensten worden belicht en schetsen een beeld van de toestand in Londerzeel aan het begin van WO I. Deze tentoonstelling omvat eveneens doodsprentjes, een overzicht van graven van gesneuvelden in Londerzeel, het werk van Mme Oriane,… Tevens loopt in de Bergkapel een tentoonstelling over situatie in Soltau. Aan de hand van het dagboek van Londerzelenaar Aloïs Pas wordt de toestand in het kamp Soltau geschetst aan het begin van WO I.

Openingsuren tentoonstelling Bergkapel:
Tijdens open monumentendag: van 10u tot 12u en van 14u tot 18u
Op andere dagen: 10, 17, 18, 24 & 25 september, telkens van 10u tot 12u en van 14u tot 18u
Tijdens weekdagen kan deze tentoonstelling op afspraak bezocht worden door groepen.
Alle tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.