bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

Boekvoorstelling: Aloïs Pas - Naar den oorlog

Aloïs Pas - Naar den oorlog: herinneringen 1914-1915 van een Londerzeelse karabinier te velde, gewond en krijgsgevangen

Zaterdag 10 september 2016 om 14u30 in Bib Londerzeel


Londerzelenaar Aloïs Pas was bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog karabinier en raakte zwaar gewond bij de slag van Schiplaken, waar hij gevangen genomen werd. Op initiatief van zijn nazaten en van Wim Pas werd een prachtig boek samengesteld op basis van het boeiende oorlogsdagboek dat Aloïs naliet.

De bekende acteur én familielid Michael Pas leest fragmenten uit het dagboek voor, de Londerzeelse professor-emeritus Emiel Lamberts schetst de historische context,... Getalenteerde familieleden van Aloïs Pas zorgen voor betoverende muzikale intermezzi en praten de verschillende programmapunten naadloos aan elkaar.

Reserveer snel je gratis plaatsen!

Voorintekenen op het boek kan nog steeds. Stuur een mailtje naar Wim Pas voor meer info.

Het boek, de voorstelling ervan en de twee tentoonstellingen die vanaf 10 september lopen in Bib Londerzeel en in de Bergkapel, kwamen tot stand met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.