bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

maandag

Filmvoorstelling: Intouchables

Dinsdag 1 oktober om 20u in de bib.
Deuren om 19:30u

Regie: Olivier Nakache & Eric Toledano(Frankrijk 2011 - 112 min.)
Met: François Cluzet, Omar Sy , Anne Le Ny

Femma Londerzeel en KWB Londerzeel nodigen u uit op deze niet te missen filmavond in de bib!

Intouchables vertelt het geestige verhaal over de vriendschap tussen een invalide miljonair en een immigrant uit de achterbuurten van Parijs. Wanneer de gehandicapte miljonair Philippe op zoek is naar een persoonlijk verzorger, solliciteren vooral jongemannen die diplomatiek stamelen dat ze zo goed voor de invalide medemens zorgen kunnen. Driss is totaal anders. De brutale Nigeriaan stormt de kamer binnen, is daar eigenlijk alleen omdat het van de sociale dienst moet, flirt met Philippes secretaresse en gaat meteen in discussie. Twee totaal verschillende werelden ontmoeten elkaar en een bijzondere vriendschap is geboren. Driss' nieuwe baan levert hem een slaapkamer op in een vorstelijke woning, een enorm bed, antieken meubels en een luxueuze badkamer. Keerzijde is dat hij als verzorger geacht wordt Philippe uit bed te tillen en dat hij moet leren hoe je een man steunkousen aantrekt.

Deze warmhartige film is gebasseerd op het waargebeurde verhaal van de Parijse zakenman Philippe Pozzo di Borgo, die na een ongeluk ernstig verlamd geraakte. In zijn boek Le second souffle (Onaantastbaar) beschreef hij hoe de jonge immigrant Abdel Yasmin Sellou zijn verzorger werd en hoe ze vrienden werden voor het leven.

Drankjes zijn te verkrijgen aan democratische prijzen tijdens de pauze en voor en na de film. We voorzien enkele comfortabele sofa’s en voldoende stoelen, maar u mag ook uw eigen favoriete zitmeubilair meebrengen!.

Deze voorstelling is bijna volzet! Stuur als de bliksem een mailtje naar bibliotheek@londerzeel.be voor de laatste 3 gratis plaatsen! Bekijk alvast de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.