bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

vrijdag

Lees mee met de Kinder- en jeugdjury !


De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen brengt leesbeesten van 5 tot 16 jaar in contact met goede nieuwe jeugdboeken. Als je KJV-jurylid bent, lees je een tiental boeken per leesjaar, aangepast aan je leeftijd.

Hieronder zie je in onze catalogus welke boeken voor jouw groep geselecteerd werden en kan je nakijken of er een exemplaar aanwezig is in de bib. Alle boeken van de KJV kan je gratis reserveren. Klik in de catalogus op de titel, dan op 'waar staat het' en daarna op de knop 'reserveren'. Meld je daarna aan of klik op registreren als je nog geen account hebt aangemaakt op mijn.bibliotheek.be

Groep 1: 3e kleuterklas en 1e leerjaar
Groep 2: 2e leerjaar
Groep 3: 3e en 4e leerjaar
Groep 4: 5e en 6e leerjaar
Groep 5: 1e en 2e middelbaar
Groep 6: 3e en 4e middelbaar

De geselecteerde boeken staan in de bib per leeftijdsgroep gerangschikt op onze KJV-muur. Ook wie niet meedoet met de KJV kan de boeken lezen. Je leent ze op je persoonlijke kaart en de uitleenperiode is zoals al je andere materialen 4 weken. Opgelet: een KJV-boek kan niet verlengd worden! Neem bij onze KJV-muur een bladwijzer van jouw leeftijdscategorie mee met alle boeken die voor jou geselecteerd werden.

Lukt het je om tegen midden april de 10 boeken van jouw leeftijd te lezen, dan kan je ons via een invulformulier je eigen rangorde doorgeven (wat vond je het beste boek, het tweede, enzovoort…). Ook dit scoreblad vind je op de KJV-muur.

Als alle stemmen uit meer dan 100 bibliotheken in heel Vlaanderen geteld zijn, weten we welke boeken door de jury bekroond worden. De winnende auteurs worden in mei bekend gemaakt tijdens een groot bekroningsfeest. Op deze feestelijke dag krijg je de kans om auteurs en illustratoren te ontmoeten!

Spring dus gauw de bib binnen en kijk bij de kjv-muur welke boeken er voor jouw leeftijd werden geselecteerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.