bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

dinsdag

Wordt gratis lid van de zadenbib!

In samenwerking met mijntuin.org werken we momenteel aan de allereerste Vlaamse zadenbib! We hopen dat de komende jaren nog heel wat bibliotheken uit Vlaanderen en Nederland toetreden tot ons kersverse zadenbib-netwerk!

Iedereen die gratis lid wordt van mijntuin.org kan gratis groente- en plantenzaden kunnen ontlenen in de bib! Er is geen uitleentermijn en er zijn geen boetes: de zadenbib wordt voor 100% gebouwd op onderling vertrouwen!

Verken onze gloednieuwe online zadencatalogus en kom tijdens de openingsuren naar de bib om zaden te lenen of te schenken! Het enige wat we vragen, is dat je probeert om zelf zaden te oogsten van enkele planten in je tuin en die daarna aan de bib schenkt. Uiteraard informeren we je zo goed mogelijk over hoe je dit het beste aanpakt! Lees alvast onze 10 tips bij het zelf oogsten van zaden en volg ons op Pinterest! Ook kiemkrachtige restjes van gekochte zaden zijn welkom!

Via tuinvragen kan je vragen stellen aan ervaren tuiniers en zadenoogsters. Staat er een mooie plant in je tuin, maar weet je niet wat het is? Publiceer dan een foto via de plantifier en doe een beroep op de kennis van anderen.

In de catalogus staat bij elke plant heel wat nuttige info die je makkelijk kan aanvullen met je eigen kennis, ervaring en foto's. Na het zaaien voeg je met één muisklik de planten toe aan je tuin!

Tijdens onze verwendag op zaterdag 20 oktober stellen we de zadenbib graag aan je voor vanaf 10u tot 12u30!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.