bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

dinsdag

Filmvoorstelling: The imitation game

Vrijdag 25 november om 20u in de bib.
Regie: Morten Tyldum (VK 2014 - 114 min.)
Naar: Graham Moore & Andrew Hodges
Met: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkt de wiskundige Alan Turing samen met zijn team tegen de tijd om de Enigma-code van de Nazi’s te kraken. Hij bouwt hiervoor een voorloper van de computer, waarmee het einde van de oorlog aanzienlijk bespoedigd zou worden en miljoenen levens gespaard zouden blijven!

Zijn hele leven worstelt Alan met zijn homoseksualiteit, waarvoor hij in de jaren 1950 veroordeeld wordt. Pas in 2009 werd deze held postuum in ere hersteld.

Een ijzersterke en spannende biografie, met Benedict Cumberbatch (bekend van de tv-serie Sherlock) in een glansrol!

Bekijk de trailer en reserveer snel je gratis plaatsen!

Deze filmvoorstelling wordt georganiseerd in het kader van het Holebi Filmfestival: 17 dagen feest in 11 Vlaams-Brabantse steden en gemeenten met film, documentaire, dans en theater rond het holebi- en transgenderthema, met steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Tijdens de maand november halen we in Bib Londerzeel ons aanbod aan holebi-literatuur en holebi-films uit de kast, om ze te laten schitteren op een mooie themastand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.