bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

maandag

Filmvoorstelling: Monsieur Chocolat

Vrijdag 21 oktober om 20u in de bib.
Regie: Roschdy Zem (Frankrijk 2015 - 110 min.)
Met: Omar Sy, James Thierrée, Clotilde Hesme

Rafael Padilla is een Cubaanse ex-slaaf die op het einde van de 19de eeuw in Frans dorpje verzeild geraakt. De Britse clown Footit is onder de indruk van zijn imposante verschijning en overtuigt hem om samen een komisch duo te vormen.

Al vlug ruilen ze het armzalige provinciale circusleven in voor de grandeur van het Parijse theater. Overal waar ze komen krijgt het publiek maar geen genoeg van de witte clown die Chocolat de ene na de andere trap onder zijn kont geeft.

Chocolat wil laten zien dat hij meer in zijn mars heeft als mens en als artiest, maar daar zit het publiek niet op te wachten: de prijs van zijn succes is vernederingen blijven slikken en racistische stereotypen bevestigen.

De ijzersterke acteerprestatie van Omar Sy (bekend van Intouchables) brengt dit hallucinante waargebeurde verhaal tot leven op het scherm. Bekijk de trailer en reserveer snel je gratis plaatsen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.