bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

maandag

Leen voortaan zelf boeken, tijdschriften, cd’s en dvd’s uit in de bib!

Op zaterdag 16 februari zal Bib Londerzeel uitzonderlijk doorlopend geopend blijven tot 16u.

Bekijk de mooie fotospecial die Doef voor het Nieuwsblad maakte van deze feestelijke dag!


We willen u graag om 13:30u uitnodigen op de plechtige inwijding van het nieuwe uitleensysteem door de kinderraad en de seniorenraad, in aanwezigheid van de pers, de burgemeester en de schepenen! Want uitlenen is kinderspel en je bent nooit te oud om te leren! Dankzij de tijdswinst kan het bibteam op deze feestelijke dag heerlijke verse soep voor u maken… én een antwoord bieden op al uw vragen!

Vanaf dan zal u in de bib gebruik kunnen maken van 2 gloednieuwe zelfuitleenbalies én van een betaalautomaat! Dankzij een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem van de firma Aturis zal u voortaan zelf uw materialen kunnen ontlenen en terugbrengen. Tevens zal u van meer privacy bij het uitlenen genieten. Met de personeelstijd die hierdoor vrijkomt zal uw bib u nog beter van dienst kunnen zijn!

Om materialen uit te lenen volg je de instructies op het aanraakscherm. Scan je bibkaart met de barcodescanner en leg vervolgens de materialen één voor één op de aangeduide zone op de balie. Beëindig je uitleensessie op het scherm en neem je uitleenbriefje mee.

Op beide terminals kan je ook materialen terugbrengen. Volg de instructies op het scherm en leg de materialen één voor één op de plaat. Daarna plaats je de materialen in de rode hangkast, waar deze meteen weer uitgeleend kunnen worden door andere klanten!

Leengelden voor cd’s en dvd’s en eventuele boetes kan je afrekenen aan de betaalautomaat. Betalen kan met alle munten, briefjes van 5€, 10€ en 20€ en binnenkort ook met Bancontact. De automaat geeft wisselgeld in munten terug.

Zo eenvoudig is dat! Uiteraard staat het bibteam paraat om u te helpen bij eventuele onduidelijkheden of problemen.

Deze nieuwe dienstverlening is mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vrijwilligers, jobstudenten en bibmedewerkers, die in de zomermaanden in een recordtempo 50 000 boeken, cd’s en dvd’s van een speciale chip (RFID-tag) hebben voorzien! De gemeente kan rekenen op een subsidie van de provincie Vlaams-Brabant voor deze belangrijke bibliotheekvernieuwing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.