bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

zaterdag

Soep van de dag: aardpeer met wortelpeterselieStraks om 13:30u is het eindelijk zover: de feestelijke inhuldiging van onze zelfuitleenbalies. Met de personeelstijd die hierdoor vrijkomt gaan we niet alleen een antwoord kunnen bieden op al uw vragen: we kunnen nu ook soep voor u maken ! We zijn benieuwd hoe onze aardpeersoep met wortelpeterselie jullie gaat smaken! Iedereen is welkom! We zijn uitzonderijk open tot 16u.

Ingrediënten:
boter
3 grote uien
2 grote aardappelen
een tiental wortelpeterseliewortelen
ca. 5 kg aardperen
4l warme groentenbouillon
1 bouquet garni of andere gedroogde tuinkruiden
room
peper
zout
enkele jonge warmoesblaadjes

Was en schil alle groenten. Hak alles in grove stukken. Smelt de boter. Laat de groenten wat aanstoven en giet dan de bouillon erbij. Laat de tuinkruiden meekoken en verwijder deze nadat de soep gaar is. Wat laten afkoelen en daarna pureren met een staafmixer. Roer er wat room door nadat het vuur is uitgeschakeld. Kruid regelmatig bij met peper en zout. Snij de warmoesblaadjes in dunne reepjes en verdeel deze net voor het opdienen over de borden of tassen.

Aardperen zijn heel makkelijk zelf te kweken en hebben een enorme opbrengst per plant. Wortelpeterselie is een 'vergeten' peterselie met zoete, bijzonder smakende wortelen. Van Warmoes of regenboogsnijbiet kan je zaden lenen bij onze zadenbib! Jonge blaadjes zijn lekker in sla, grotere planten zijn een smakelijk en kleurrijk alternatief voor spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.