bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

vrijdag

Investeer een postzegel in de toekomst van je bib !


Geachte heer Gatz,

Door de besparingen, door het ontmantelen van de provincies en het afschaffen van de bibliotheekplicht van steden en gemeenten, komt de openbare bibliotheek als basisvoorziening voor elke burger in het gedrang.

De lokale en decretale verankering van de openbare bibliotheken moet gegarandeerd worden.

Alleen zo wordt de toegang tot een kwaliteitsvolle bibliotheekvoorziening voor iedereen gewaarborgd.

Investeer een postzegel in de toekomst van je bib en stuur Sven Gatz een kaartje met deze tekst en de cartoon van Eva Mouton! De postkaarten zijn verkrijgbaar in de bib. Je kan ze ook downloaden en zelf afdrukken.

Tip: bewapen je kinderen met kleurpotloden en laat ze wat kleur brengen in het leven van onze minister van cultuur!

Als de ongeziene aandacht voor bibliotheken in de media en op Facebook & Twitter (#blijfvanmijnbib) de voorbije weken één ding heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat bibliotheken in Vlaanderen een enorm draagvlak hebben, dat veel breder is dan de 20% Vlamingen die het laatste jaar een boek of een film leenden.

Met deze postkaartenactie willen de bibliotheken dit nog meer in de verf zetten.

Wij willen graag constructief verder bouwen aan wat we sinds het decreet van 1978 hebben opgebouwd dankzij onze lokale samenwerking met bovenlokale ondersteuning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.