bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

woensdag

Leen 6 gratis zadenzakjes in de zadenbib !

Eind 2012 is in Bib Londerzeel de allereerste Vlaamse zadenbib ontkiemd. Ondertussen volgden meer dan 20 Vlaamse bibliotheken ons voorbeeld en steken zelfs de eerste Nederlandse zadenbibs hun kopje boven. In 2012 werd dit project bekroond met een zilveren Bib Web Award in de categorie 'Small is beautiful'. In 2014 waren we met ons zadenbibnetwerk zowaar doorgegroeid tot in de categorie 'Groot gezien', waar we met het goud gingen lopen! Volg het overzicht van alle zadenbibs op MijnZadenbib.be en bekijk onze online zadencatalogus !

Vorig jaar werden meer dan 1500 zadenzakjes ontleend door onze bezoekers. Met de enorme diversiteit aan zaden die jullie met zijn allen aan de zadenbib schonken kunnen we dit jaar heel Londerzeel van groenten, kruiden en bloemenpracht voorzien! Voortaan kan je per bezoek 6 zadenzakjes lenen.

Er zitten al heel wat bijzondere variëteiten in onze collectie. Wat denk je bijvoorbeeld van muizenmeloentjes (zie foto), die zelfs in een te klein potje voor een overvloed aan frisse vruchtjes zorgen? Of van enkele stokoude bonenrassen, waarvan in Londerzeel en omgeving al meer dan 60 jaar de mooiste boontjes voor het zaaien worden bewaard?

Iedereen die gratis lid wordt van MijnTuin.org kan gratis groente- en plantenzaden ontlenen in de bib! Er is geen uitleentermijn en er zijn geen boetes: de zadenbib wordt voor 100% gebouwd op onderling vertrouwen!

Het enige wat we vragen is dat je probeert om zelf zaden te oogsten uit je tuin en een deel daarvan aan de bib schenkt. Op onze groepsborden op Pinterest lees je hoe je dit het beste aanpakt. Je vindt er ook tal van inspirerende tuinprojecten, heerlijke tuinrecepten, leuke en leerzame activiteiten voor kinderen,…

De zadenbib zoekt partners !
Het succes van de zadenbib is enkel mogelijk dankzij de inzet van onze vrijwilligers & partners. Verenigingen, scholen,… die graag willen meewerken of die gebruik willen maken van de zadenbib zijn meer dan welkom! De bib is actief op zoek naar partners om mee samen te werken en staat open voor creatieve ideeën, want samen kunnen we veel meer dan alleen! Onze schouders staan ter beschikking van jullie dromen en projecten! Meer info? bibliotheek@londerzeel.be of 052/30.13.73

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.