bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

maandag

#blijfvanmijnbib: Radio 1-reportage over de Londerzeelse zadenbib !


Als de ongeziene aandacht voor bibliotheken in de kranten en op sociale media (#blijfvanmijnbib) de voorbije weken één ding heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat bibliotheken in Vlaanderen een enorm draagvlak hebben.

Niet alleen de 20% Vlamingen die het laatste jaar een boek of een film leenden, maar ook hun partners, ouders, grootouders én tantes en nonkels maken zich zorgen over de toekomst van hun lokale bib. Zelfs wie al jaren geen bibliotheek meer bezocht haalt dezer dagen warme herinneringen op aan de tijd toen we hun leven verrijkten of hun carrière een nieuwe wending gaven.

Bar du matin, het geweldige culturele zondagochtend-programma van Radio 1, zocht en vond een bib waar de passie van afdruipt. Ze waren vooral benieuwd naar onze zadenbib, maar uiteraard wilden ze ook graag weten in hoeverre de recente beslissingen van de Vlaamse regering een gevaar vormen voor onze werking en voor bibliotheekwerk in het algemeen.

Niet alleen de bibliothecaris kreeg een microfoon onder zijn neus: net voor journaliste Ann Rootveld binnenkwam was onze vrijwilliger Catherine begonnen met het aanvullen van de zadenzakjes. Tijdens het interview kwam er een dame zaadjes kiezen, die daarvoor helemaal uit Zele was gekomen! Beiden kunnen het bijzonder goed uitleggen!

Maar luister vooral zelf !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.