bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

vrijdag

Lees alles wat over de bib werd geschreven in de pers!

Tussen 12 en 30 maart stonden de Vlaamse kranten en tijdschriften vol met warme lofzangen op de bibliotheek. Wij brachten dit alles voor u overzichtelijk bij elkaar.

Dit persoverzicht bevat diverse (politieke) standpunten en meningen, die niet noodzakelijk door u en/of door ons gedeeld worden. Door er bewust voor te kiezen om geen selectie te maken, maar om alle artikels die we in alle kranten en tijdschriften over bibliotheken hebben kunnen vinden te tonen, willen we het onafhankelijke,  pluriforme en democratische karakter van de bibliotheek benadrukken, ook wanneer onze eigen toekomst het voorwerp van politieke discussie vormt.

Wij vinden het in de eerste plaats hartverwarmend dat de vele warme verhalen, complimenten en bedankjes die Vlaamse bibliotheken dagelijks te horen krijgen van tevreden (groot)ouders, kinderen, lezers, nieuwe Belgen, leerkrachten,… zo massaal van de drukpersen zijn gerold.

Als de ongeziene aandacht voor bibliotheken in de media én op blogs, Facebook & Twitter (#blijfvanmijnbib) de voorbije weken één ding heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat bibliotheken in Vlaanderen een enorm draagvlak hebben, dat veel breder is dan de 20% Vlamingen die het laatste jaar een boek of een film leenden.

Zoals in het Vlaams parlement onlangs vanuit de meerderheid werd opgemerkt is dit de beste bibliotheekcampagne die we als sector hadden kunnen dromen. En dat zonder dat er is een cent belastinggeld naar een marketingbureau is gevloeid!

Wij willen graag constructief verder bouwen aan wat we sinds het decreet van 1978 hebben opgebouwd dankzij onze lokale samenwerking met bovenlokale ondersteuning. We willen graag samen met u onze toekomst hoopvol tegemoet kijken. Veel leesplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.