bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

vrijdag

Beleef de Groote Oorlog in de bib !

De Groote Oorlog in de Brabantse Kouters: toen leven nog overleven was
De gemeenten van de Brabantse Kouters sloegen de handen in mekaar voor de realisatie van een uniek tentoonstellingsproject rond de beleving van de oorlog in onze gemeenten. Op 6 fietsen wordt het verhaal gebracht van de oorlog vanuit verschillende invalshoeken:

- De inval
- (Over)leven tijdens de oorlog
- Persoonlijk leven
- Samenleven met de bezetter
- Parallelle dorpen
- Bevrijding en herdenking

Een aantal van deze fietsen zal ook te zien zijn op de jaarmarkt van Londerzeel centrum (29 september) en op de jaarmarkt van Malderen (11 oktober).

Tentoonstelling Juffer Orianne
De Verenigde Oud-strijders van Londerzeel en Heemkring Sint-Kristoffel brengen een tentoonstelling over de goede werken van Juffer Orianne. Aandacht wordt besteed aan haar leven en aan herbegravingen en oprichting van oorlogsmonumenten die in haar naam gebeurden.

Op dinsdag 30 september sprak Geert Spillebeen tijdens De Ochtend op Radio 1 over deze vergeten heldin met oorlogskenner Rob Troubleyn:Beide tentoonstellingen zijn van 22 september tot 9 oktober te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. Daarnaast kan je ook onze unieke tentoonstelling 1914-1918: Tuinieren tegen de honger nog steeds op een interactieve wereldkaart bekijken op onze Pinterest-pagina

Op 29 september om 14u wordt in een tent aan Neeravert De Slag van Neeravert herdacht in aanwezigheid van het 12de Linie Bataljon.

Fiets- en wandelliefhebbers kunnen nog steeds in de bib terecht voor de gratis fiets- (32 km) en wandelroute (10 km) langs markante plaatsen in en rond Londerzeel die een rol hebben gespeeld in de lokale beleving van de Eerste Wereldoorlog. Ook verkrijgbaar in het Administratief Centrum en aan de kassa van het zwembad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.