bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

vrijdag

Open Monumentendag op zondag 8 september


zondag 8 september van 14u tot 18u.
Op 4 locaties, verbonden door een fietslus, bieden we u een blik op het landelijke leven van vroeger en op het Londerzeel van onze (groot)ouders. De bib is die dag uitzonderlijk open van 14u tot 18u

Mienenhof (Beekstraat 28)
- demonstraties smeden
- karrenmuseum
- tentoonstelling van schilderijen met landbouwtaferelen
- drankgelegenheid

Leireken (Brouwerijstraat 29)
In de treinwagon van Leireken brengen oude postkaarten, foto's en filmpjes 'Den L' weer tot leven. De L-tram van Londerzeel naar Brussel reed in 1968 zijn laatste rit.

Bib Londerzeel (Molenstraat 5)
Het landelijk leven in de fifties, een fototentoonstelling van het Centrum voor Agrarische Geschiedenis.
De foto’s van Jos Halsberghe tonen het landelijke leven in Vlaanderen zoals het vroeger was. Met een café op elke hoek, kinderen in korte broek, ongerepte velden en weiden. Champetters en pastoors in soutane zijn niet weg te denken uit het dorpsbeeld.

Voormalige brouwerij ’t Wit Peerd (Ursene 13)
Een tentoonstelling over de geschiedenis van de brouwerij met degustatie hapjes op basis van het lokale bier. Schep à la ’t Wit Peerd met brood en groenten vanaf 16 u. Tentoonstelling “Londerzeel in de vorige eeuw”.

Fiets je mee? Langsheen de fietsroute die de 4 locaties verbindt, ontdek je oude foto’s van verdwenen of grondig verbouwde woningen en gebouwen. De beschrijving van de fietsroute kan je ophalen vanaf 14 u. in de bibliotheek en in ’t Wit Peerd. Wie deelneemt aan de fietstocht van de OMD-lus maakt bovendien kans op een leuke prijs. Verzamel de stempels van de 4 locaties en lever je stempelkaart in bij ’t Wit Peerd vóór 17.30 u. Wat valt er te winnen? Een gratis portie schep, jenever op basis van paardenmelk of een serie oude postkaarten.

Met dank aan Landelijke Gilde Londerzeel, Peter Buelens, Fons Moeyersons, Gust Meskens, ‘t Mienenhof, VZW Leireken, Centrum Agrarische Geschiedenis en Erfgoedraad Londerzeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.