bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

Week van de AmateurKunsten: Rob Buelens


van vrijdag 26 april tot en met zondag 6 mei op het grasveld van het sportcomplex (Berreweide 0) & in Bib Londerzeel
Rob Buelens is een jonge kunstenaar uit Londerzeel. Hij maakt modderorgiën als een tegenreactie op de sculpturele traditie. In deze traditie werden al sinds de oudheid de menselijke passies vereeuwigd en opgehemeld in duurzaam en edel materiaal. Hij maakt zijn beelden uit de grond. Het bas-reliëf heeft daarom een tragisch korte levensduur. Zijn kunst overleeft totdat de natuur ze terugneemt. Hiermee trekt hij zowel het beeld als het onderwerp dat wordt afgebeeld in het banale. De menselijke passies worden tot hun ware proporties herleidt: tijdelijk en nietig.

Op het grasveld aan het sportcomplex kan u de modderorgie bewonderen die werd gerealiseerd naar aanleiding van de Week van de AmateurKunsten. Tegelijk kan u in Bib Londerzeel kennis maken met A History of life, waarmee Rob Buelens het boek terugbrengt naar zijn oervorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.