bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

't Lonnesiëls gesproke dialectwoorenboek !


Tijdens de Erfgoeddag op zondag 21 april werd op het Administratief Centrum het zeer gesmaakte Londerzeels gesproken dialectwoordenboek voorgesteld. De dialectgroep die bestaat uit Lydia Metdenancxt, Jef Menten, Ben Vergaelen, Monique Van den Eede en Robert Meert brachten het mooiste uit ons dialect bij elkaar met steun van Marcel Slachmuijlders. De bib maakte de site waarop de strafste woorden werden onderverdeeld in 7 categorieën. Door een woord aan te klikken krijg je niet alleen de betekenis te zien, maar hoor je meteen ook de juiste uitspraak! Doordat je makkelijk kan navigeren via de afbeeldingen is de site bijzonder geschikt voor tablets en smartphones, maar uiteraard werkt alles ook prima op een pc of laptop.

Elke pagina van het woordenboek kan met één klik gedeeld worden op Facebook, Twitter en Google+. Via Facebook kan je ook opmerkingen toevoegen. Deel nu je favoriete woorden en leer je vrienden Lonnesiëls!

Bekijk ook de mooie fotoreportage over de Londerzeelse Erfgoeddag die Doef maakte voor het Nieuwsblad!

1 opmerking:

  1. Het woord 'den', bvb hij is op den den, viel mij ineens te binnen. Wij gebruikten dat om te zeggen dat die buiten op de oprit, of koer of... was. Is dit een Londerzeels woord ? Kent iemand dit ook ?

    BeantwoordenVerwijderen

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.