bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

Filmvoorstelling: "Bram Fischer"

Vrijdag 13 oktober om 20u in de bib.
Regie: Jean van de Velde (Zuid-Afrika 2017 - 124 min.)
Met: Peter Paul Muller, Antoinette Louw, Sello Motloung


Zuid-Afrika, 1963. Tijdens een inval worden de kopstukken van het ANC opgepakt door de politie. Nelson Mandela, die al eerder gevangen was genomen, wordt aan het rijtje verdachten toegevoegd. Het blanke regime stuurt aan op de doodstraf, om een voorbeeld te stellen.

De 9 kopstukken worden verdedigd door advocaat Bram Fischer. Gaandeweg komt de geheime dienst er achter dat hij eigenlijk als tiende verdachte had moeten terechtstaan, wegens zijn nauwe banden met het ondergronds verzet. Zijn eigen veiligheid en die van zijn gezin zijn niet langer gegarandeerd.

Een waargebeurde thriller over een zeer woelige periode uit de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. De acteurs zetten levensechte personages neer, die zowel Engels als de mooie en intrigerende Afrikaanse taal spreken.

Deze filmvoorstelling wordt georganiseerd in het kader van het Afrikaans festival, dat georganiseerd wordt door verschillende gemeentelijke en OCMW-diensten, in samenwerking met inwoners van Afrikaanse origine.

Voorafgaand aan de film kan je in de bib ook genieten van een heus Afrikaans buffet van 18u tot 20u! De kostprijs voor het buffet is 5 euro, ter plaatse te betalen. Je kan je hiervoor inschrijven door een mailtje te sturen naar noordzuid@londerzeel.be (052/39.92.67) of via het e-loket
.
Bekijk de trailer en reserveer snel je gratis plaatsen voor de film!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.