bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

vrijdag

Plant van de maand: warmoes


Iedereen die zich gratis registreert op mijntuin.org kan gratis zaden ontlenen in de zadenbib. Op mijntuin.org vind je de online catalogus met alle groente- en plantenzaden uit onze collectie. Er is geen uitleentermijn en er zijn geen boetes: de zadenbib is voor 100% gebaseerd op onderling vertrouwen!

Warmoes of snijbiet is een heerlijk en kleurrijk alternatief voor spinazie dat ook in een siertuin niet misstaat! Gebruik jonge malse blaadjes om een slaatje mee op te frissen. Heel makkelijk te telen door van maart tot september ter plekke te zaaien. Bij het oogsten van zaden opletten voor kruisbestuiving met andere bietensoorten. Ook warmoesvariëteiten met verschillende kleuren kruisen wanneer ze tegelijk in bloei staan.

Volg Mijn Zadenbib op Pinterest en pin met ons mee !

Mijn Zadenbib zoekt vrijwilligers !

Stel jezelf kandidaat als zadenbibliothecaris of medewerker! De zadenbib heeft jouw hulp nodig! Ook verenigingen, scholen,… die graag willen meewerken of die gebruik willen maken van de zadenbib zijn meer dan welkom! De bib is actief op zoek naar partners om mee samen te werken en staat open voor creatieve ideeën! Meer info? bibliotheek@londerzeel.be of 052/30.13.73.

Mijn Zadenbib zaait zich uit!

Op zondag 28 april is de 2de Vlaamse zadenbib geopend in Bib Denderleeuw! Mijn Zadenbib wil uitgroeien tot een breed vertakt Vlaams-Nederlands netwerk van openbare zadenbibs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.