bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

dinsdag

Goud en brons op de Bib Web Awards !

Op maandag 13 december 2010 reikte de Bibliotheekschool van Gent de Vlaamse Bib Web Awards uit. Dit zijn bekroningen voor verdienstelijke websites en webtoepassingen binnen de Vlaamse Bibliotheek-, documentatie- en informatiesector. De cursisten van het graduaat BDI-kunde selecteerden voor 10 categorieën telkens 10 genomineerden.

Een vakjury leverde 50% van de stemmen. De stem van het publiek telde voor de overige 50%. In totaal brachten meer dan 5000 bezoekers hun stem uit.

Toen we in oktober hoorden dat we maar liefst 3 keer genomineerd waren kregen we vleugels. Dankzij de vakjury en onze fantastische klanten wisten we deze 3 keer te verzilveren in een top 5-positie. We waren in de wolken ! Enkel Gent, Brugge en Kortrijk deden het even goed als onze gemeente ! En toen werd het spannend…

Alle bibliotheken uit de top 5 werden uitgenodigd op de plechtige uitreiking in de bibliotheekschool.

Vlaams minister voor cultuur Joke Schauvliege overhandigde de publieksprijs aan de Luisterpuntbibliotheek (664 stemmen). CABRIO (408 stemmen), de catalogus van Brugge, stond op nummer twee. Onze blog (385 stemmen) haalde de derde plaats. Onze fotocollecties op Flickr (373 stemmen) waren goed voor de 5de plaats en onze nieuwscollecties op Netvibes (357 stemmen) volgden op de 6de plaats, wat de stemmen van het publiek betreft.

Twitteraar @librarianbe ging aan de haal met de prijs van de bibliotheekschool. De prijs van de vakjury pronkt inmiddels bij de bloggers van Bib Kortrijk op de kast. Daarna werd er per categorie een gouden, zilveren en bronzen Bib Web Award uitgereikt.

Onze blog haalde in de categorie bibliotheekblogs de 4de plaats en viel dus net buiten de prijzen ! Ieper, Kortrijk en Brugge gingen ons voor.

Onze gesmaakte fotocollecties op Flickr waren in de categorie multimedia goed voor een bronzen Bib Web Award ! De podcasts van Brugge haalden goud en de YouTube-pagina van Kortrijk was goed voor zilver.

Onze nieuwscollecties op Netvibes werden in de categorie overige webtoepassingen bekroond met een gouden Bib Web Award ! Halle behaalde zilver met enkele widgets en Beveren brons met het project Bookcrossing.

Lees alles over de Vlaamse Bib Web Awards op deze blog !

We willen al onze kiezers van harte bedanken voor hun stem !

1 opmerking:

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.