bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

woensdag

Erfgoeddag: 1914-1918: Tuinieren tegen de honger

Zondag 27 april, van 14u tot 18u in Bib Londerzeel
Workshop: 1914–1918 : Zaaien van oude groenterassen en klaprozen
voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Aan de hand van oude zadencatalogi werd een selectie van bijzondere groenterassen gemaakt die tijdens WO I geteeld werden. Kinderen versieren onze plantenbakken en zaaien of planten meerdere oude groenten naar keuze, samen met klaprozen. Na het ontkiemen in de bib worden de planten op in het oog springende plaatsen in de gemeente verder opgekweekt. Doe mee: reserveer snel je gratis oorlogstuintje en word tuinsoldaat!! Het aantal plantenbakken is beperkt!

Comité Jean Pain is zo vriendelijk om ons gratis ecologische teelaarde aan te bieden.
Samen met 2 vrijwilligers hebben we ondertussen in een recordtempo 20 prachtige plantenbakken in elkaar gestoken, dankzij het op maat gezaagd thermisch behandeld dennenhout dat Hoebeek ons geschonken heeft!

Tentoonstelling : 1914-1918 : Tuinieren tegen de honger
In 1918 vulden maar liefst 180.000 Belgische families hun armzalige rantsoen aan met wat ze zelf kweekten in oorlogstuintjes. Niet-bebouwde grond werd in steden en gemeenten omgetoverd tot tijdelijke moestuin. Wereldwijd groeiden de nog jonge volkstuintjes explosief. Aan de hand van foto’s, filmpjes en documentatie laten we jong en oud kennismaken met deze minder gekende geschiedenis. Op Pinterest brengen we een schat aan online informatie op een interactieve wereldkaart bij elkaar.

Neem tijdens de Erfgoeddag rond het thema 'Grenzeloos' zeker ook een kijkje in de Centrumschool, waar naar aanleiding van 50 jaar migratie vanuit Marokko en als steun aan onze Rode Duivels in Brazilië een multiculturele markt georganiseerd wordt rond deze 2 landen, met tal van activiteiten, hapjes, drankjes,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.