bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

dinsdag

De zadenbib ontwaakt uit haar lange winterslaap !

Eind 2012 is in Bib Londerzeel de allereerste Vlaamse zadenbib ontkiemd. In het voorjaar van 2014 volgen maar liefst 18 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel ons voorbeeld door toe te treden tot ons kersverse zadenbibnetwerk! De komende jaren willen we ook de rest van Vlaanderen én Nederland overwoekeren! Volg het overzicht op MijnZadenbib.be en bekijk onze online zadencatalogus !

De voorbije maanden werd door onze partner MijnTuin.org hard gewerkt aan een prachtige zadendisplay met een gebruiksvriendelijk zelfuitleensyteem én aan nieuwe zadenzakjes. Dit innovatieve project wordt gesubsidieerd door de Provincie Vlaams-Brabant.

De vele duizenden zaadjes die aan onze zadenbib werden geschonken hebben van een extra lange winterslaap kunnen genieten in de kelder. Ze zijn dus helemaal uitgerust om de komende maanden het beste van zichzelf te geven in uw tuin!

Iedereen die gratis lid wordt van MijnTuin.org kan gratis groente- en plantenzaden ontlenen in de bib! Er is geen uitleentermijn en er zijn geen boetes: de zadenbib wordt voor 100% gebouwd op onderling vertrouwen!

Het enige wat we vragen is dat je probeert om zelf zaden te oogsten in je tuin en een deel daarvan aan de bib schenkt. Op onze groepsborden op Pinterest lees je hoe je dit het beste aanpakt. Je vindt er ook tal van inspirerende tuinprojecten, heerlijke tuinrecepten, leuke en leerzame activiteiten voor kinderen,…

De zadenbib zoekt partners & vrijwilligers !
Een initiatief als de zadenbib is enkel mogelijk dankzij de inzet van partners & vrijwilligers: wij hebben jullie hulp nodig! Ook verenigingen, scholen,… die graag willen meewerken of die gebruik willen maken van de zadenbib zijn meer dan welkom! De bib is actief op zoek naar partners om mee samen te werken en staat open voor creatieve ideeën! Meer info? bibliotheek@londerzeel.be of 052/30.13.73

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.