bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

dinsdag

Erfgoeddag : wielerhelden & striphelden in de bib !

Zondag 22 april van 10u tot 18u in Bib Londerzeel en op de parking.
In het kader van de Erfgoeddag valt er weer heel wat te beleven in de bib! Dit jaar zetten we de wielerhelden van het Londerzeelse natourcriterium én enkele striphelden in de kijker!

In de glorietijd van het natourcriterium was Londerzeel een topper. De renners uit de Ronde van Frankrijk werden er als helden onthaald! Aan de hand van wedstrijduitslagen, affiches, foto's, truitjes, bekers,... schetsen we de boeiende geschiedenis van dit criterium in Londerzeel, met aandacht voor onze lokale beroeprenners: Ward Janssens, Herman Vrijders, Cois Maes en Greg Moens. Tijdens een panelgesprek om 14u halen de helden en organisatoren van het Londerzeelse criterium verhalen en herinneringen aan deze glorietijd naar boven. Het gesprek wordt professioneel gefilmd en zal daarna te zien zijn op Youtube!

Daarnaast kan je kennismaken met het tekenwerk van striptekenaar Geo (Georges De Buyser). In de jaren 1960 tekende hij wekelijks de jeugdbijlage Plum Plum voor Het Laatste Nieuws. De sportieve helden Rolfke, Rulfke en Gritje komen in deze tentoonstelling tot leven in aanwezigheid van hun geestelijke vader. Naar aanleiding van deze tentoonstelling wordt een speciale ex-libris én een exclusief album te koop aangeboden in een beperkte oplage!

Op onze stripbeurs kan je tweedehands strips ruilen of kopen. Vanaf 15u spelen vijf gelegenheidsgroepen een scène uit hun favoriete strip na op een podium op de parking. De optredens worden professioneel gefilmd en zullen daarna te zien zijn op Youtube! De winnaars krijgen een karikatuur die ter plaatse gemaakt wordt door Roger Verlinden! Doorlopend kunnen alle kinderen deelnemen aan een leuke stripwedstrijd. Wie herkent alle striphelden? De prijzenpot? Strips, strips & strips!

Het programma:
10u-18u: stripbeurs en tentoonstelling Geo
14u-14:30u: panelgesprek met Londerzeelse wielerhelden
14u-18u: tentoonstelling natourcriterium
15u-16:30: Strips On Stage
17u: bekendmaking winnaars Strips On Stage
15u-18u: karikaturist Roger Verlinden tekent helden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.