bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

vrijdag

Bib Londerzeel haalt 3 sterren & 8ste plaats in de verkiezing van de beste bib!Op donderdag 29 maart zakten Ann, Reinhart, vrijwilliger Eddy en ikzelf rond 14u af naar bibliotheek Permeke in Antwerpen om op het langverwachte resultaat van de verkiezing van de beste bib van Vlaanderen en Brussel te wachten.

We wisten echter meer dan de meeste andere genomineerden in de zaal, want de rapporten van de mystery-guest werden reeds eerder op de dag op Slideshare geplaatst! Dankzij een Google Alert dat me automatisch mailt bij online nieuws over Bib Londerzeel kon ik alle 12 rapporten nog vlug even inkijken net voor ik mijn trein haalde! Punten staan er niet bij, maar ik slaagde er toch maar mooi in om zowel de winnaar Bib Balen, de top-drie positie van Bib Genk als onze eigen achtste positie te voorspellen! In ons rapport staat niet voor niets dat uw bib digitaal op het juiste spoor zit :)

Bib Elsene kaapte met een neuslengte verschil met Balen de 2de plaats weg en Genk eindigde derde. De drie beste bibliotheken kregen elk 5 sterren toegewezen. Dendermonde, Leuven, Veurne en Wachtebeke volgden met 4 sterren. Londerzeel en Zwevegem kregen 3 sterren. Bonheiden, Overpelt en Schaarbeek sluiten de top 12 af met elk 2 sterren.

Juryvoorzitter Brigitte Raskin was aangenaam verrast door de grote betrokkenheid van de bibbezoekers, die ook bibliotheken waar nog veel werk aan de winkel is moeiteloos naar de top 12 stemden. Kleinere bibliotheken met beperkte middelen kwamen vaak makkelijker aan het benodigde aantal stemmen dan enkele kleppers van formaat die op de longlist van 34 bibliotheken stonden.

Tijdens de bekendmaking van het eindresultaat werd niet enkel op de loftrompet geblazen. Op basis van het rapport van de deskundige mystery guest legde Brigitte Raskin ook ongenadig alle pijnpunten bloot van de 12 beste bibliotheken. Zo weten we meteen waar we de komende jaren op moeten inzetten om u nog beter van dienst te kunnen zijn!

Voorafgaand aan de bekendmaking schreven de bibliothecarissen van de 12 bibliotheken op de shortlist een column voor Bibliotheekblad en werden we geïnterviewd. In de nieuwe special van het Nederlandse vaktijdschrift worden de genomineerden uitgebreid besproken.

Nogmaals van harte bedankt voor uw trouwe stem en op naar de volgende verkiezing van de beste bibliotheek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.