bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

maandag

Boekvoorstelling Virgo Sapiens: Verborgen verleden

Op 16 maart 2012 om 16:30u wordt het boek Verborgen Verleden voorgesteld in Virgo Sapiens secundair. Londerzeel en Virgo Sapiens ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, vijf Joodse ondergedoken kinderen met hun angsten en hun dromen, … een geschiedenis die tot nu toe verborgen bleef, maar die het verdiende om onthuld te worden. Dankzij de gedrevenheid van een aantal leerlingen en leerkrachten kreeg dit verleden een gezicht.

Het resultaat van hun opzoekwerk is ‘Verborgen verleden’, een boek met herinneringen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Londerzeel woonden, en met getuigenissen van zusters en van vijf Joodse kinderen die toen in de school verbleven. Eén van hen was Eveline Witjas. Voor het eerst vertelt zij haar verhaal. En zij doet dit ook bij de voorstelling van het boek op vrijdag 16 maart 2012 om 16.30u op een heel symbolische plaats : de vroegere slaapvertrekken van de internaatsleerlingen, nu omgedoopt tot schitterende multifunctionele ruimte op het hoogste punt van de school, het summum.

U bent van harte uitgenodigd op deze unieke boekvoorstelling met receptie, in aanwezigheid van Eveline Witjas en andere getuigen, de leerlingen en leerkrachten die dit huzarenstuk tot een goed einde brachten, en de leerlingen van de mini-onderneming ‘OrgaNICE’, die het commerciële aspect voor hun rekening namen en dit boek te koop aanbieden voor 14 euro.

Wilt u erbij zijn? Gelieve dan een mailtje te sturen naar info@virgosapiens.be of te bellen naar 052/30 14 19. Ook als u niet aanwezig kunt zijn op de boekvoorstelling, maar graag een boek zou kopen, dan kan dit via het bovenstaande mailadres of telefoonnummer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.