bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

woensdag

Nieuw! Bee-Bot doolhof @ LonderLab

Klik op de foto en bekijk het hele Bee-Bot Box-album!
Tijdens de openingsuren van Bib Londerzeel 
Voor kinderen van 4 tot ca. 12 jaar, onder begeleiding van de ouders.

Een Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij, waarmee kleine kinderen al spelend leren programmeren. Ze leren logisch denken en ontwikkelen o.m. probleemoplossende vaardigheden en ruimtelijk inzicht. En het is nog leuk ook!

Een Bee-Bot krijgt met behulp van de knoppen op zijn rug achtereenvolgende commando’s zoals “vooruit” of “links draaien”. Van zodra je hem neerzet en op “go” drukt, gaat hij op pad.

Met LonderLab maakten we een gigantisch doolhof voor deze bezige bijtjes, geïnspireerd op een overbekend computergame uit 1980.

Ouders kunnen aan de infobalie een Bee-Bot Box lenen, waarmee ze samen met hun kind het doolhof kunnen verkennen. Er kunnen tot 6 kinderen tegelijk aan de slag, maar je kan ze de route ook laten voorbereiden op papier.

Op de rode stippen in het doolhof mag je schrijven met krijtjes, zodat je je eigen spelletjes kan uitvinden, op maat van je kind. We verzamelden alvast enkele inspirerende voorbeelden. Ook taal- en rekenspelletjes behoren tot de eindeloze speelmogelijkheden. Bedenk je eigen spel, noteer het op een blanco papieren doolhof en inspireer ander ouders en kinderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.