Ingrediënten voor 4 personen:
500g kipfilet
olijfolie
1/2 ui
suiker
zout
tijm
30 cl groentebouillon
250g rozijnen
1/4 ui
1/2 l groentebouillon
honing
kaneel
sambal oelek
250g couscous
25 cl water
ras el hanout
zout
boter
Bereiding: Kip: Ui glazig stoven in olijfolie. Fijngesneden kipfilet met suiker, zout en tijm toevoegen en vijf minuten aanbakken. Blussen met groentebouillon en nog 15 minuten laten koken. Afgieten en laten afkoelen. Vlak voor het serveren 5 minuten opbakken in olijfolie.
Saus: Ui fijnsnijden in lange repen en glazig stoven. Groentebouillon en rozijnen toevoegen en op een zacht vuurtje laten garen. Afwerken met honing, kaneel en sambal naar smaak.
Couscous: Mengen met ras el hanout en zout. Overgieten met kokend water en 5 minuten laten wellen. Boter toevoegen naar smaak en goed roeren.
Alweer een reden om voor uw bib te stemmen! Doe het snel, want na zondag gaat de stembus onherroepelijk dicht tot 2014! Uw stem voor onze bib maakt het verschil ! Haal 3 kussen van Annelies Verbeke, 2 gouden Bib Web Awards & 1 zilveren naar Londerzeel én win een boekenbon!
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor onze tweede literair-culinaire filmavond van 1001 nachten, vrijdag 23 november in de bib. Mis dit niet en reserveer snel uw gratis plaats! Bekijk hier alvast de trailer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten