bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

Luistertip: CocoRosie

Grey Oceans

De Humo-recensent geraakte er vorige week maar niet wijs uit. Als hij afgelopen zaterdag aanwezig was op het overdonderende concert van CocoRosie in het Koninklijk Circus, dan is ook voor hem maar één conclusie mogelijk: het vierde album Grey oceans zorgt de komende maanden voor dé grote doorbraak en Lemonade wordt een dijk van een zomerhit die op diverse zenders alomtegenwoordig zal zijn. Tenminste als we in een rechtvaardige wereld leven. De zusjes Cassidy zijn er met verve in geslaagd om het oprechte drama en de soberheid van bijvoorbeeld Antony and the Johnsons binnen te loodsen in hun wonderlijke eigen wereld. Van uiteenlopende muziekstijlen als alternatieve pop, folk, hip hop, human beatbox, electronica, kamermuziek, opera en jazz plukken ze enkel wat ze zich 100% eigen kunnen maken. In eindeloze combinaties vinden ze zichzelf op elk album en in elk nummer opnieuw uit en daar worden ze steeds beter in. Grey oceans is als geheel minder prettig gestoord dan de drie vorige albums, maar wint aan intensiteit en diepgang.

De recensent van Humo had wel onmiddellijk oor voor het fantastische b-kantje van de single Lemonade: de cover van Surfer girl van The Beach Boys. Nog niet op Grooveshark te vinden, maar wel op SoundCloud en op iTunes. Hieronder kan je alvast genieten van het origineel, voorafgegaan door enkele topnummers uit de spiksplinternieuwe Cocorosie. Vanaf juli te ontlenen in de bib. Stuur ons een mailtje en we houden hem voor u opzij!CocoRosie - Surfer Girl (Beach Boys Cover)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.