bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

zaterdag

Filmvoorstelling: "Unspoken" van Fien Troch

Vrijdag 30 april om 20u in Bib Londerzeel. Deuren om 19:30u
Regie: Fien Troch (België 2008 – 90 min.)
Met: Bruno Todeschini , Déborah Amsens, Joffrey Verbruggen

Hoofdfilm om 21u met een inleiding door de Londerzeelse cineaste Fien Troch !


Vier jaar geleden verdween de veertienjarige dochter van Grace en Lukas spoorloos. Terwijl Lukas nog steeds gevangen zit in zijn eigen hulpeloosheid probeert Grace de draad van haar leven opnieuw op te pikken. Met intense close-ups en rake, tot de essentie herleide dialogen schetst de Londerzeelse cineaste Fien Troch de chaos in de hoofden van zij die achterblijven en maakt ze het onuitgesprokene tastbaar. Unspoken is geen speurtocht met een happy end, maar een aangrijpend verhaal over onderdrukte hoop, geblutste liefde en de moeizame aanvaarding van het onaanvaardbare.
De unie van de filmkritiek verkoos Unspoken tot de beste Belgische film van 2009. De film werd internationaal enthousiast ontvangen op o.m. de filmfestivals van Toronto, San Sebastian en Gent. Fien Troch mocht vorig jaar de Vlaamse cultuurprijs voor film in ontvangst nemen.

Voorfilm om 20u: Zwanenzang van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes (Londerzeel/Gent 2009)
Zwanenzang is een melancholisch document rond Filomeen, één van de oudste inwoners van de straat "Het Zwaantje" in Malderen. Vanuit een landschap waar de tijd lijkt stil te staan neemt ze ons mee naar de drukke stad Brussel. Een ontroerend portret van het verdwijnende plattelandsleven.

Tijdens de pauze en voor en na de film zijn drankjes te verkrijgen aan democratische prijzen. Wij voorzien enkele comfortabele sofa’s en voldoende stoelen, maar u mag ook uw eigen favoriete zitmeubilair meebrengen!

Reserveer tijdig uw gratis plaatsen ! BIJNA UITVERKOCHT!

Bekijk de trailer op filmtrailer.comGeleverd door Filmtrailer.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.