bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

woensdag

Feestelijke opening van LonderSpeel !

LonderSpeel website
We nodigen je graag uit om op woensdag 9 maart 2016 om 14u de feestelijke opening van LonderSpeel bij te wonen, waar iedereen gratis speelgoed kan lenen !

Onze gloednieuwe spelotheek kwam tot stand in samenwerking met het OCMW en met de onmisbare hulp van onze vrijwilligers.

We voorzien geen jaarlijks budget om speelgoed te kopen, maar rekenen hiervoor op jou!  Er werd reeds massaal gehoor geven aan onze oproep. Meer dan 300 gezelschapsspelletjes, bouwdozen, puzzels,… werden al door onze vrijwilligers nagekeken en ingevoerd in het bibliotheeksysteem.  Je kan bij LonderSpeel zelfs een heus springkasteel lenen!

Om onze inwoners nog meer te stimuleren om kwalitatief speelgoed met elkaar te delen werd eenmalig een mooi budget voorzien vanuit de jeugddienst. Hiermee hebben we onze startcollectie aangevuld met meer dan 100 stuks gloednieuw speelgoed van topkwaliteit!

Dankzij LonderSpeel kunnen alle kinderen voortdurend nieuw speelgoed ontdekken en uitproberen. Zo ontdekken ouders waar hun kinderen het liefst mee spelen en wat in de kast blijft liggen.

De inhoud van elke doos werd door onze vrijwilligers overzichtelijk gefotografeerd. Met deze foto’s wordt momenteel een prachtige online speelgoedcatalogus gemaakt, die we je woensdag graag willen voorstellen in de bib!

Om speelgoed te lenen volstaat een lidkaart van de bib (gratis tot 18 jaar, vanaf 18 jaar: 5 euro/jaar). Elke bibliotheekgebruiker kan gratis maximaal 2 stukken speelgoed lenen voor 4 weken. De uitleentermijn kan tot twee maal met dezelfde periode verlengd worden, tenzij het materiaal door iemand gereserveerd werd.

Er worden geen boetes aangerekend, aangezien we voornamelijk speelgoed uitlenen dat in goed vertrouwen door anderen ter beschikking werd gesteld. We vertrouwen erop dat onze leners het speelgoed terugbrengen vóór het verstrijken van de uitleentermijn. De kosten voor eventuele aanmaningsbrieven worden wel in rekening gebracht. Bij verlies, beschadiging,… wordt een kleine forfaitaire vervangingskost aangerekend.

Het teruggebrachte speelgoed wordt steeds nagekeken door onze vrijwilligers, voordat het terug in het rek gezet wordt. Kinderen die graag een spelletje in de bib willen spelen, vragen we daarom om het speelgoed eerst uit te lenen aan de infobalie en het pas daarna uit de doos te halen.

Wil je graag als vrijwilliger meewerken aan dit mooie initiatief?  Geef ons dan een seintje: bibliotheek@londerzeel.be of 052/30.13.73

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.