bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

Leen vanaf 16 juni e-boeken op een e-reader van de bib !

Nu slapen ze nog, maar vanaf dinsdag 16 juni liggen ze samen met jou te genieten aan het zwembad of in de tuinzetel. Ideaal om plaats te besparen in je reiskoffer en toch een berg vakantieleesvoer mee te nemen!

Je kan maximaal 10 e-boeken op een e-reader ontlenen voor een periode van 4 weken. Net als een fysiek boek kan een e-boek maar door één klant tegelijk uitgeleend worden. Voor elke titel betaal je 0,30 euro leengeld. Het toestel leen je gratis. Onze e-boeken en e-readers kan je gratis online, telefonisch of in de bib reserveren: van zodra de e-reader voor je klaar ligt krijg je een mailtje of bellen we.

We hebben een kleine, maar mooie collectie samengesteld. Deze kan je niet enkel in onze catalogus bekijken en reserveren, maar ook via Pinterest. Omdat er momenteel nog geen juridische duidelijkheid is over het recht van bibliotheken om e-boeken uit te lenen kunnen we deze voorlopig enkel aanbieden op e-readers van de bib: e-boeken van de bib op je eigen tablet of e-reader lezen is dus nog niet mogelijk.

Wil je toch graag op je tablet of smartphone lezen? Neem dan eens een kijkje bij onze Noorderburen: nog tot 31 augustus kan iedereen gratis een 60-tal titels lezen met de Vakantiebieb-app voor Android en Apple-toestellen. Lid zijn van een bibliotheek is hiervoor niet nodig.

In 2016 wordt een uitspraak van het Europese Hof van Justitie verwacht die duidelijk moet maken of bibliotheken e-boeken net zoals fysieke boeken mogen uitlenen: dus zonder eerst voor elke titel de toestemming te moeten verkrijgen van de rechthebbenden. Daarnaast werkt Bibnet momenteel in overleg met de uitgevers aan een nieuw e-boekenproject dat vermoedelijk in het najaar aan de Vlaamse bibliotheken zal voorgesteld worden.

We zijn ervan overtuigd dat ons kleinschalige project alvast een mooie gelegenheid is om in optimale omstandigheden kennis te maken met e-boeken. Een e-reader is een zeer eenvoudig toestel dat een leescomfort biedt dat heel dicht aanleunt bij het lezen op papier. De nadelen van het lezen op een tablet of smartphone (bv. reflectie van zonlicht op het scherm, vermoeiend voor de ogen bij langdurig lezen, afleidende geluidjes en meldingen, beperkte batterijduur,…) zijn bij een e-reader niet aan de orde. Al na enkele pagina’s vergeet je dat je op een toestel leest en ga je helemaal op in je boek, maar ontdek dit vooral zelf!

Lees je op reis en onderweg toch liever papieren boeken? Sinds kort vind je in onze bib ook een mooie collectie populaire romans in een handig zakformaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.