bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

dinsdag

Gouden Bib Web Award voor Het Zadenbibnetwerk !

Gisteren werden in de Bibliotheekschool van Gent voor de derde keer de Vlaamse Bib Web Awards uitgereikt.  Ook deze keer waren we weer bij de gelukkigen die genomineerd werden!

In 2012 behaalde de Londerzeelse zadenbib een zilveren Bib Web Award in de categorie Small is beautiful

Ons zadenbibnetwerk heeft zich ondertussen uitgezaaid over heel Vlaanderen en Nederland. Op Pinterest volgen 7200 tuinliefhebbers onze groepsborden en delen honderden Vlamingen en Nederlanders dagelijks inspirerende tuintips. MijnTuin.org telt vandaag meer dan 57000 leden die samen een schat aan informatie bij elkaar brengen. Deze keer waren we dan ook doorgegroeid tot de prestigieuze categorie Groot gezien!

De concurrentie was niet mals. Traditioneel maken grote, bovenlokale initiatieven de dienst uit in deze categorie, maar voor één keer hebben we dit kunnen doorbreken met ons low budget initiatief dat helemaal van onderuit gegroeid is!

Voor de publieksprijs en de bijbehorende tekening van Kamagurka kwamen we helaas enkele honderden stemmen tekort.  Deze ging naar het gloednieuwe Kenniscentrum ARhus Roeselare en werd door Kama himself uitgereikt na een even hilarisch als eindeloos verhaal over zijn fileleed.  Ook de prijs van de bibliotheekschool (Boekensteun van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek) en de prijs van de vakjury (Tijd voor 80 van Studio Alijn) zagen we, samen met de even felbegeerde tekeningen van Kamagurka, aan ons voorbij gaan.  Bij de prijs van de vakjury wisten we wel al een gedeelde 5de plaats te veroveren!

Daarna werden per categorie de eervolle vermeldingen overlopen, die het niet tot de top vijf hadden weten te schoppen.  Gelukkig geen woord over Het Zadenbibnetwerk!

Dan was het de beurt aan de 5de en 4de plaatsen en aan de winnaars van de bronzen awards.  De prestigieuze 6de categorie 'Groot gezien' kwam steeds als laatste aan bod, maar het wachten werd steeds meer beloond: nog steeds geen Zadenbibnetwerk!


De winnaars van de 6 zilveren en gouden awards waren ondertussen gekend: nu was het  alleen nog maar een kwestie van met het nodige tromgeroffel bekend te maken wie met wat naar huis zou gaan.

En de laatste gouden award van deze leuke zenuwslopende avond gaat naar...  Het Zadenbibnetwerk!   Yes we can!

De Bib op school van het Vlaams steunpunt Bibnet nam het zilver mee naar huis.  Het brons ging in onze categorie 'Groot gezien' naar de gezamenlijke cursus informatievaardigheden van 
Hogeschool Gent, Arteveldehogeschool Gent, Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool West-Vlaanderen en UGent.

Op de blog van de Bib Web Awards vind je een overzicht van alle winnaars en binnenkort ook een foto- en videoverslag van de uitreiking.

Eén van de sympathieke presentatrices van deze onvergetelijke avond had nog graag een zadenbib-tekening van de hand van Kamagurka ontfutseld, maar deze was helaas al terug in de file gaan staan.  Misschien kan iemand het vrijdag in Leireken nog eens proberen?  ;-)

We zullen u eeuwig dankbaar zijn, net als iedereen die op ons gestemd heeft, mee campagne gevoerd heeft én iedereen die betrokken was bij de organisatie van deze nu al legendarische editie van de Bib Web Awards!  Op naar Bibwa 2016!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.