bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

Van (voor)lezen wordt je sterk

Dinsdag 22 oktober om 20u (deuren: 19:30u)
Spreker: Sigrid Degroote
Een initiatief van Gezinsbond Londerzeel-Centrum i.s.m. Bib Londerzeel


Een avond over voorlezen, praten met je kinderen, je samen sterker lezen...

Ouders en grootouders willen maar al te graag weten wat er in de hoofden van hun kinderen omgaat. Boeken kunnen helpen om tot een boeiend gesprek te komen. Door boeken ontdekken kinderen nieuwe werelden en nieuwe mensen! Bovendien reiken boeken woorden aan waarmee kinderen uitdrukking kunnen geven aan hun gevoelens. Zo lezen volwassenen en kinderen zich op een knusse manier samen sterk.

Kinderen staan midden in het leven. Ze voelen wat volwassenen voelen, maar vinden niet altijd de woorden om hun ervaringen te delen. Voor het eerst gaan zwemmen? Naar het ziekenhuis? Een broertje erbij? Een baaldagje gehad… gewoon vertellen wat je bezighoudt?

Ouders en grootouders willen maar al te graag weten wat er in de hoofden van hun kinderen omgaat. Boeken kunnen helpen om tot een boeiend gesprek te komen. Door boeken ontdekken kinderen nieuwe werelden en nieuwe mensen! Bovendien reiken boeken woorden aan waarmee kinderen uitdrukking kunnen geven aan hun gevoelens. Zo lezen volwassenen en kinderen zich op een knusse manier samen sterk en wordt lezen vooral iets supergezelligs om naar uit te kijken!

We zoeken samen een antwoord op vragen als “hebben kinderen verhalen/boeken nodig?”, “hoe kunnen boeken aanleiding geven tot praten met je kinderen?”, “hoe kies je een geschikt boek?”,…? Ook de aanwezigen kunnen hun vragen kwijt. We geven heel veel voorleestips en laten vooral veel boeken de revue passeren!

Reserveer snel uw gratis plaatsen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.