bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

woensdag

Filmvoorstelling: More than honey

Vrijdag 22 november om 20u in de bib.
Deuren om 19:30u

Regie: Markus Imhoof(Zwitserland/Duitsland/Oostenrijk 2012)

Sinds een dikke tien jaar doet zich over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor: honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Een virus? De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector? Niemand lijkt een antwoord te hebben. Maar één ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de bijen.

More than honey vertelt het drama van de bij in onze tijd, zoals Modern Times van Chaplin het verhaal van de bandwerker vertelde. De echte verhalen van 'miniscule' bijtjes worden schermvullend uitvergroot en tonen de grotere context. Deze insecten bevinden zich aan de basis van onze schijnbaar eeuwig groeiende economische piramide. Als de bijen sterven, dan volgt de mensheid vier jaar later, aldus Albert Einstein.

De Bijenvrienden nodigen u graag uit voor de voorstelling van deze niet te missen bekroonde documentaire.

Reserveer snel uw gratis plaatsen! Bekijk alvast de trailer!


Geleverd door Filmtrailer.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.