bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

zondag

Erfgoeddag 2013: Stop de tijd !


Zondag 21 april
van 10u tot 18u in de bib
van 14u tot 18u in het Administratief Centrum (Brusselsestraat 25)


Tijdens de Erfgoeddag pakt de bib uit met een tentoonstelling over de vrije radio’s in Londerzeel, met medewerking van Radio Tamara en Radio Komitee. Net als vorig jaar is iedereen ook welkom op onze stripbeurs, waar je tweedehands strips kan ruilen of kopen.

Neem zeker ook een kijkje in het Administratief Centrum en in het woonzorgcentrum, met onderstaand programma:

Botox voor oudjes door Johan Van den Eede
Demonstratie reinigingstechnieken op het doek “ Madonna der gehangenen” uit de Sint Martinusbasiliek van Halle en toelichting over restauratietechnieken aan de hand van pigmenten en ander materiaal. Doorlopend fotoreportage over de restauratie van de schilderijen van Jan Erasmus Quellin van de Norbertijnenabdij van Tongerlo. Op het programma staat eveneens een filmpje over de restauratie van de laden van het apotheekmuseum van Maaseik.

Lonnesiels dialectwoorenboek
De taal van onze voorouders door dialectgroep Londerzeel(Lydia Metdenancxt, Jef Menten, Ben Vergaelen, Monique Van den Eede en Robert Meert met steun van Marcel Slachmuijlders). Een interactieve presentatie van het Gesproke Lonnesiels dialectwoorenboek, met geluidsfragmenten van een 70-tal typische Londerzeelse dialectwoorden. Een quiz om uw kennis van ons dialect te testen. Een presentatie van de eerste digitale bladzijden van het Londerzeels dialectwoordenboek.

Open archief door Sabrina Ospazi en Myriam De Man
Rondleiding in het archief met informatie over reinigen, schimmeltesten, calamiteitenbox, zuurvrije opslagmaterialen, quarantaineruimte, digitaliseringsprojecten, restauratieprojecten…

Stam ik ook af van Rubens? door Fons Moeyersons en de Geschied- en Heemkundige Kring van Londerzeel
Toelichting over genealogische digitale opzoekingen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Bezoekers kunnen ook de oorsprong van hun familienaam opsporen.

Spelletjes door de jaren heen door OCMW en gemeentelijke jeugddienst in Woonzorgcentrum Herfstvreugde (Kerkhofstraat 50). Via het Speelgoedmuseum van Mechelen brengen wij in 6 tentoonstellingskasten een overzicht van een eeuw spelen door meer dan 120 spelobjecten. Wij zorgen voor ontmoeting tussen de bewoners van het woonzorgcentrum en de jonge en minder jonge bezoekers. Een ideaal moment om met heel de familie naar toe te komen en herinneringen op te roepen uit de jeugdjaren bij de aanblik van de talrijke poppen, bouwdozen, figuurtjes, spelletjes, autootjes en nog zo veel meer. Deze tentoonstelling is vanaf 23 april tot en met 12 mei ook te bewonderen in Bib Londerzeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.