bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

zaterdag

Stem voor 3 kussen van Annelies Verbeke voor Bib Londerzeel!


Het Londerzeelse literaire talent Annelies Verbeke schrijft momenteel aan een nieuw kortverhaal naar aanleiding van de Bib Web Awards en zal op 10 december 2012 de publieksprijs overhandigen aan de nominatie die het grootste aantal stemmen haalt!

In 2010 werd de publieksprijs door minister van cultuur Joke Schauvliege uitgereikt aan Luisterpunt.  Ook op Bib Londerzeel werd toen massaal gestemd, waardoor we zeer verdienstelijk tweede eindigden!  Dat kan nóg beter! Maak het Londerzeelse gras groener, red de vissen en Stem 2x voor Bib Londerzeel !

Stem voor onze bib in deze twee categorieën en win een boekenbon! Lees hieronder de woorden van de jury!

e-talage: beste etalage op het web
londerzeel.bibliotheek.be
Facebook, Google+, Flickr, Twitter, … Ook de openbare bibliotheek van Londerzeel heeft duidelijk de weg naar de sociale media gevonden en integreert deze moeiteloos op haar blog. Vooral de WiX Aanwinstenetalage springt in het oog en is een originele manier om nieuw materiaal in de kijker te zetten. Voor de gebruikers is het dan ook heel gemakkelijk om te grasduinen in de aanwinsten. Verder wordt de blog gevuld met video’s, beeldmateriaal en/of interessante links.

small is beautiful: beste lokaal digitaal project
Mijn Zadenbib
Een zadenbib is: de bibliotheek leent plantenzaad uit en na verloop van tijd kan de 'gebruiker' het in eigen tuin geoogste plantenzaad terugschenken.Op de Zadenbib Pinterest pagina van bibliotheek Londerzeel vind je alles wat relevant kan zijn bij het oprichten van een Vlaams-Nederlands netwerk van openbare zadenbibs. Op zaterdag 20 oktober 2012 ontkiemde de eerste zadenbib in bibliotheek Londerzeel. Je vindt er zakjes Slangenradijs, Litchitomaat, Uchiki Kuri, enz. Voor dit project nam de bib Mijntuin.org onder de arm: een zadencatalogus boordevol informatie die de gebruiker zelf kan aanvullen met ervaringen en foto’s.

Bib app Londerzeel
Bibliotheek Londerzeel was er als de kippen bij om een bibliotheekapp te ontwikkelen. De 'Bib app Londerzeel' kan je gratis installeren op je smartphone of tablet. De app geeft toegang tot de catalogus via tekst, de spraakfunctie of de barcodescanner, en maakt het mogelijk om met één touch materialen te verlengen of te reserveren. Verder kan je via de app het bibnieuws op de blog volgen en kijken naar de Flickr-collectie en YouTube-filmpjes van bibliotheek Londerzeel. Lovenswaardig is dat het hier gaat om een open source project: met het oog op mogelijke verbeteringen staat de app gratis ter beschikking van elke bibliotheek in Vlaanderen en Nederland.

Uw stem voor onze bib maakt het verschil ! Haal 3 kussen van Annelies Verbeke, 2 gouden Bib Web Awards & 1 zilveren naar Londerzeel én win een boekenbon !

De stembus werd op zondag 18 november om middernacht afgesloten. Eind deze week weten we wie de shortlist haalde! Op 10 december worden de Bib Web Awards uitgereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.