bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

vrijdag

Voorstelling "Geheim" van Nico De Braeckeleer

Op 14 juni om 10.30 uur wordt in de bibliotheek van Londerzeel het nieuwe boek van de Malderse jeugdauteur Nico De Braeckeleer boven de doopvont gehouden. Het boek Geheim! werd geschreven naar aanleiding van de Jeugdboekenweek 2011 dat als thema Geheimen had. "Het gloednieuwe verhaal van Nico De Braeckeleer werd in 13 stukken verdeeld en elk stuk werd toegewezen aan één van de dertien gemeenten van de Noorderrand, Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst. Professioneel verhalenverteller Wim Collin ging daarop met alle derde leerjaren van deze gemeenten in de bibliotheek aan de slag met het stuk dan hun was toegewezen. In 66 workshops werd er hard gewerkt om het eigen stukje verhaal om te zetten naar een veelzeggend beeld. Per gemeente werd dan het meest passende beeld bij hun stukje van het verhaal gekozen. Dit leverde 13 prachtige beelden op die samen het verbluffend mooie nieuwe verhaal Geheim! vormen !

In de online versie van het boek kan je bij elk hoofdstuk kiezen uit een vijftal genomineerde afbeeldingen. In de bib kan je nog tot het einde van de maand alle 180 tekeningen bewonderen die de kinderen van alle scholen uit Groot-Londerzeel bij dit spannende verhaal maakten. Ook de andere bibliotheken uit de Noordrand pakken vanaf dinsdag 14 juni uit met lokaal tekentalent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.