bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

woensdag

Schenk zaterdag een roos aan uw bib en win een reis naar Barcelona !


Ooit gehoord van Wereldboekendag? Op zaterdag 23 april wordt dit feest wereldwijd gevierd. En in Vlaams-Brabant zal dit ook dit jaar niet onopgemerkt gebeuren. De provincie Vlaams-Brabant wil alle bibliotheekgebruikers stimuleren op die dag de personeelsleden van hun plaatselijke bibliotheek in de bloemetjes te zetten. Deze actie gaat gepaard met heel wat voordelen voor de gulle schenkers. Want wie schenkt, wordt beloond.

Al wie op zaterdag 23 april (of in sommige bibs op zondag 24 april) een medewerker van een Vlaams-Brabantse bib een roos schenkt, maakt kans op een fantastische prijs. De hoofdprijs is ook dit jaar weer een citytrip naar Barcelona voor 2 personen om daar volgend jaar Wereldboekendag te gaan vieren. Maar daarnaast worden ook nog eens 4 prachtige e-readers en 160 prachtig ingebonden romans uit de wereldliteratuur verloot. En iedereen ontvangt natuurlijk een stralende glimlach van het bibliotheekpersoneel.

De Wereldboekendag valt niet toevallig op 23 april. Op die dag stierven in 1616 drie grote auteurs: William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Inca Garcilaso de la Vega. Voor de Unesco vormde dat een mooie aanleiding om de dag tot Wereldboekendag uit te roepen. Maar er is meer. De Catalanen vieren elk jaar op 23 april het feest van Sint-Joris, waarbij de mannen aan de vrouwen een roos schenken en de vrouwen aan de mannen een boek. Op die dag worden er in Catalonië maar liefst 4 miljoen rozen geschonken en 400.000 boeken. Een traditie die navolging verdient.

Het volledige deelnemingsreglement vindt u hier.

Bekijk op Youtube deze leuke filmpjes over de Wereldboekendag: deel 1, deel 2 en deel3 !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.