bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

zaterdag

Schenk een roos aan uw bib en win !

Op 23 april 1616 stierven op één dag drie grote auteurs: William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Inca Garcilaso de la Vega. Voor de Unesco vormde dat een mooie aanleiding om deze dag tot wereldboekendag uit te roepen. Maar er is meer: de Catalanen vieren op 23 april jaarlijks ook het feest van Sint-Joris, waarbij de mannen aan de vrouwen een roos schenken en de vrouwen aan de mannen een boek. Op die dag worden er in Catalonië maar liefst 4.000.000 rozen geschonken en 400.000 boeken. Een traditie die navolging verdient!

Een roos voor een reis!
Daarom: rep u naar uw bibliotheek en geef tussen 23 en 25 april 2010 een roos aan een bib-medewerker (met volledig ingevuld kaartje, dat u in de bib ontvangt). De bib met de best gevulde vaas is voor één jaar 'Wereldboekenbib' van de provincie. Onder de schenkers van deze bib verloten we een reis naar Barcelona om er wereldboekendag in 2011 in levende lijve te beleven!

Naast deze hoofdprijs zijn er ook 4 e-readers (één per bibliotheekregio) te winnen. Deze worden verloot onder alle deelnemers.

Een ideale gelegenheid om ook het ecologisch en mensvriendelijke bloemenaanbod te leren kennen! Op www.blijebloemen.be lees je er alles over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.