bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

DigiLeen: er zit muziek in onze catalogus !

Sinds oktober 2008 kan iedereen – ook wie geen lid is van een bib – gratis digitaal muziek lenen via DigiLeen. Vanaf nu kan dit ook via onze catalogus.

DigiLeen is een belangrijke aanwinst voor de liefhebbers van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. Popmuziek wordt voorlopig nog niet aangeboden, omdat de onderhandelingen over de rechten moeizamer verlopen.

In totaal zijn er ruim 163 000 tracks van 10 000 cd’s beschikbaar. Elke week kan je maar liefst 100 muzieknummers gratis downloaden! De tracks zijn beveiligd tegen kopiëren en kunnen gedurende één week afgespeeld worden met de DigiLeen-speler.

Hoe activeer je DigiLeen?
1) Zoek in onze catalogus een cd die ook digitaal wordt aangeboden (bv. Naxos).
2) Klik in de resultatenlijst op het DigiLeen-icoontje
3) Volg de instructies op het scherm om de DigiLeen-speler te installeren op je pc
4) Maak een gratis account aan. Je ontvangt via e-mail een pasnummer om je aan te melden.
5) Je kan nu stukjes voorbeluisteren en 100 muzieknummers per week ontlenen!

Werkt het niet? Bekijk de handleiding of stuur ons een mailtje.

Enkele tips:
In onze catalogus vind je een koppeling naar de DigiLeen-nummers die wij op cd hebben. Vanuit de DigiLeen-speler kan je alle 163 000 tracks doorzoeken.

Bibbezoekers die liever echte cd’s ontlenen kunnen de handige DigiLeen-koppeling in onze catalogus ook gebruiken om met één muisklik stukjes voor te beluisteren! Hiervoor moet je enkel de DigiLeen-speler op je pc installeren. UPDATE: Sinds 1 december 2012 wordt Digileen niet langer aangeboden door Vlaamse bibliotheken wegen een gebrek aan succes.

2 opmerkingen:

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.