bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

Het einde van deze blog: de nieuwe bibwebsite!


Vanaf midden maart 2019 zullen de meeste bibliotheken in Vlaanderen en Brussel over een nieuwe website beschikken, die gemaakt werd met een gedeeld platform.  Op donderdag 21 februari was Bib Londerzeel aan de beurt: de bibliotheekblog maakt na zijn 10de verjaardag plaats voor een hedendaagse bibwebsite: londerzeel.bibliotheek.be

Hiermee trekken we volop de kaart van gebruiksgemak voor de leners. Info vinden over het brede aanbod van de bib, inschrijven voor activiteiten, de catalogus raadplegen, ontleningen verlengen, materialen reserveren,… kan nu allemaal op één centrale plek.  Alles is ook heel vlot te gebruiken op de smartphone of tablet.

De zoeksuggesties en –filters van de bibliotheekcatalogus werden gemoderniseerd en werken nu meer zoals we gewend zijn bij webshops.

Je vindt op de site een handig overzicht van onze bijzondere collecties, zoals LeesVlot (voor kinderen die minder graag lezen), LonderSpeel (speelgoed) en Mijn Zadenbib.

Specifieke doelgroepen ontdekken wat de bib voor hen in petto heeft: de bibmobiel komt aan huis bij minder mobiele leners, de Babbeltafel en het TaalPlein zijn er voor inwoners die Nederlands leren, we ondersteunen en faciliteren leerkrachten, verenigingen en vrijwilligers op maat,…

Ook over LonderLab en CoderDojo vind je een schat aan informatie, waarmee je zelfs thuis zelfstandig aan de slag kan met (of zonder) kinderen: lasersnijden, spelenderwijs leren programmeren, apps uitvinden, met elektronica prutsen,…

Alle praktische informatie, zoals het bibliotheekreglement, het gebruik van het computereiland, de publieke Wifi, de inleverbus en de gratis meeneemkast met afgevoerde materialen, werd overzichtelijk bij elkaar gebracht.  

Wie via mail op de hoogte wil blijven van de filmvoorstellingen, CoderDojo’s, workshops en de vele andere activiteiten in de bib kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de bib.

1 opmerking:

  1. Like factors on this planet, you will find rather low-priced report of which is wonderful for fountain of youth writing instruments and costly document that may perform wonderfully. https://imgur.com/a/8GkJJhb http://lzpgnz4x9d.dip.jp https://imgur.com/a/BeeasV6 https://imgur.com/a/wibIKLW https://imgur.com/a/dgX136a https://imgur.com/a/Vw9onCw https://imgur.com/a/crAgkgQ

    BeantwoordenVerwijderen

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.