bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

donderdag

Schrijf je in voor het volgende ZaterLab!

Zaterdag 8 april van 14u tot 17u in de bib.

Breng je eigen laptop mee en reserveer een gratis werkplek (tafel, stopcontact & wifi), reserveer een plaats aan het computereiland, of kom gewoon een kijkje nemen (reserveren is niet verplicht, maar wel handig voor ons)!

De Triple M 3000 van De Ideale Wereld is alweer helemaal passé, wegens niet multifunctioneel genoeg (en omdat het een lelijk heuptasje is): een LonderLabKi moet je hebben! ;-)

Hét hebbeding van 2017 is zo exclusief dat het helemaal nergens te koop is: een LonderLabKi moet je verdienen door het zelf te maken!

Bijvoorbeeld door deel te nemen aan het volgende ZaterLab, waar je zelfstandig met onze laser cutter leert werken, waarna je ook tijdens de openingsuren van de bib gebruik mag maken van een innovatief toestel dat je toekomst nog mooier gaat maken. Reserveer dus als de bliksem je gratis werkplek!

Op www.londerlab.be kan je alle LonderWonderen bewonderen die tot dusver in LonderLab gemaakt werden. Van zodra we nog wat tijd vinden zal je op alle foto's kunnen doorklikken, waarna je het ontwerpbestand kan downloaden dat je zelf mag hergebruiken, aanpassen, personaliseren,... Daarnaast wordt ook een beschrijving van de werkwijze toegevoegd, van alles wat goed of fout ging, wat nog beter gemaakt kan worden,....

Tijdens de tweewekelijkse ZaterLabs leer je van andere deelnemers hoe je met gratis software van een idee een ontwerp maakt en hoe je bestaande ontwerpen bewerkt. Op de pagina FabLinks kan je deze software downloaden. Onder documentatie verzamelen we tips, instructiefilmpjes en handleidingen.

Technologische tovenaars, creatieve kunstenaars, studenten, leerkrachten, kinderen met hun ouders, uitvinders, productontwikkelaars & jongeren tot 130 jaar worden uitgenodigd om samen kennis te maken en te delen. Iedereen is welkom!

Je leert slimme onderdelen ontwerpen die je klikvast met elkaar kan verbinden tot stevige gebruiksvoorwerpen. Of hoe je een 3D-ontwerp kan omzetten in zeer gedetailleerde laagjes, die je met de laser cutter uitsnijdt in bv. golfkarton of MDF en op elkaar plakt. Of hoe je een mooie foto of tekening kan vereeuwigen in een prachtige gravure,… De wonderen die iedereen met een laser cutter kan maken zijn eindeloos!

Wij hebben alvast enorm genoten van het allereerste ZaterLab, vorige week in de bib, en zijn nog steeds onder de indruk van de snelheid waarmee de eerste deelnemers hun creativiteit in een laserklaar ontwerp wisten te gieten. Tot binnenkort in LonderLab!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.