bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

woensdag

Lezing: dyslexie & dyscalculie

Vrijdag 10 juni om 20u in Bib Londerzeel

Natalie Christiaensen en collega Daan geven een lezing over dyslexie en dyscalculie bij kinderen. Uit eigen ervaring met dyslexie werkte ze een methode uit waarmee ze probleemkinderen weer hoop geeft.

Met de zomervakantie in zicht is het niet vanzelfsprekend een kind aan het lezen te houden om een terugval in september te voorkomen. De bib stelt daarom de "makkelijk lezen" boeken voor.

Een zestal jaar geleden stampte de Antwerpse Natalie Christiaensen samen met Daan de Laat het Neurovisueel Centrum uit de grond. Door middel van een gespecialiseerde aanpak willen ze kinderen met dyslexie en dyscalculie weer zin laten krijgen in school. Als kind met dyslexie is het moeilijk om goede schoolresultaten te behalen, ook al wordt er keihard gewerkt.

Door deze kinderen en jongeren intensief te begeleiden in combinatie met een aangepaste bril pakken we het probleem aan bij de kern. In Vlaanderen worden kinderen met mogelijke dyslexie en dyscalculie eerst langs een logopedist gestuurd. Veel kinderen maken grote sprongen door die aanpak maar sommige hebben echter heel andere begeleiding nodig. Voor hen bieden wij een oplossing. Het is de kunst om de ideale match te vinden tussen therapie en kind.

We gebruiken de kracht van het beelddenken om droge materie levendig te maken. Door intensieve begeleiding hielp het Centrum de voorbije jaren enkele honderden kinderen voort. Dat leidde tot enkele mooie succesverhalen die je kan nalezen op de website of op de Facebook pagina van het Neurovisueel Centrum.

Reserveer snel je gratis plaatsen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.