bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

vrijdag

Open Monumentendag: technisch en industrieel erfgoed

Zondag 13 september van 14u tot 18u
2015 is het Europees jaar van het technisch en industrieel erfgoed. Met het programma van Open Monumentendag belichten we hiervan verschillende aspecten.

De Muren Spreken VZW, Leireken, de bib en de cultuurdienst bieden je volgende tentoonstellingen en activiteiten aan:

In een tent ter hoogte van Stationsstraat 47: historische duiding rond de muurschildering Olijfje van 1938. Tevens kan je op een replica van deze muurschildering je jeugd herbeleven door deel te nemen aan het (aangepast) spelletje Antoinette, wie heeft de bal? Leuke prijzen voor de winnaars!

In Bib Londerzeel:
- Tentoonstelling van muurschilderingen in Vlaanderen en het buitenland.
- Geschiedenis van de spoorlijn Mechelen – Dendermonde met fotomateriaal van de stations van Dendermonde, Buggenhout, Malderen, Weststatie Londerzeel, Ooststatie Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos en Mechelen. Tevens maquettes en schaalmodellen van stations en oude treinen.

Een wandeling langs muurschilderingen in Londerzeel Centrum

Een fietslus naar Leireken: In de trein is er een tentoonstelling over Leireken vroeger en nu. Er zijn gratis brochures te verkrijgen over muurschilderingen en de spoorlijn Mechelen-Dendermonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.