bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

zaterdag

Ladies@the African Movies: Vents de sables, femmes de roc

Vrijdag 21 februari om 19:30u in de bib.
Regie: Nathalie Borgers (België 2009 - 93 min.)

Markant Londerzeel nodigt iedereen uit in Bib Londerzeel om te komen genieten van deze ontwapenende documentaire.

Een groep vrouwen doorkruist jaarlijks gedurende vier maanden de woestijn van Niger met kamelen als lastdier om hun geiten te verkopen. Ze moeten op tijd terug zijn voor de dadelpluk. Hun doel: financieel onafhankelijk zijn van hun mannen, om voor een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen te kunnen zorgen.

Naar aanleiding van de samenwerking tussen Markant en de NGO Trias, is onze nationale voorzitster Lieve Droogmans op inleefreis naar Guinea geweest. Zij brengt ons de getuigenis van een groep Guinese vrouwen die het heft in eigen handen nemen en bouwen aan hun zelfontplooiing, door samen te werken in een vrouwencoöperatie, waar honing, karitéboter en pindakaas wordt geproduceerd.

Een beklijvende maar ook een gezellige avond. de opbrengst van de verkoop van dranken en hapjes gaat naar enkele goede doelen. Warm aanbevolen voor u en voor hen!

Reserveer snel uw gratis plaatsen! Bekijk alvast de trailer! In tegenstelling tot de trailer is de film uiteraard wel ondertiteld in het Nederlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.