bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

dinsdag

Een zilveren Bib Web Award voor Mijn Zadenbib!

Bib Londerzeel werd maar liefst drie keer genomineerd voor de Vlaamse Bib Web Awards 2012, net als in 2010! Dankzij uw stem zijn we met 2 nominaties tot op de shortlist geraakt en mochten we op maandag 10 december afzakken naar de bibliotheekschool van Gent voor de plechtige uitreiking van deze felbegeerde bibliotheekprijzen! Onze blog haalde het in de eindsprint voor de shortlists net niet van die van Bib Kortrijk en viel buiten de top 5. Al onze hoop is dus gevestigd op Mijn Zadenbib en Bib app Londerzeel, die beiden in dezelfde categorie genomineerd werden!

De prijs van de bibliotheekschool gaat naar… Digigids, de website waar Bib Bornem de meest nuttige en bijzondere computerweetjes bij elkaar brengt. De Boekentoren van UGent kaapt de prijs van de vakjury weg.

Het Londerzeelse literaire talent Annelies Verbeke leest het hilarische kortverhaal Tegenstand voor en reikt vervolgens de publieksprijs uit aan de nominatie die het grootste aantal stemmen achter zich heeft verzameld. Na het nodige zenuwslopende tamboerijngeroffel wordt deze populaire prijs overhandigd aan… Ik haat lezen van Luisterpunt voor en over jongeren die moeite hebben met lezen en kinderen met dyslexie. Later op de receptie krijgen we ook zonder de publieksprijs de felbegeerde drie kussen van Annelies Verbeke uit onze verkiezingscampagne!

Daarna volgt de al even spannende uitreiking van de gouden, zilveren en bronzen awards in de 11 categorieën. 15 awards later is het dan eindelijk zover: ‘Small is beautiful: beste lokaal digitaal project’ is aan de beurt!

Bib Lanaken eindigt 5de … Bib app Londerzeel 4de ... Mijn Zadenbib zit dus al zeker in de top 3! “En de bronzen Bib Web Award gaat naar… OB Gent!” Top 2! Zilver voor de Londerzeelse Zadenbib en de Twitterleesclub van Permeke neemt het goud mee naar Antwerpen!

Bedankt kiezers! Bedankt bibliotheekschool Gent! Bedankt vakjury! En bedankt Annelies Verbeke! Op naar de Bib Web Awards 2014!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.