bibliotheek@londerzeel.be   
www.londerzeel.be

dinsdag

Stem en laat Olijfje restaureren op kosten van De Morgen!

Stem op de historische muurschildering van Olijfje in de Stationsstraat en laat deze restaureren op kosten van De Morgen! Klik op 'bekijk galerij', sorteer op het sterretje (populariteit), klik op de foto en vervolgens 'stem' (rechts onder). Momenteel staat Londerzeel op de tweede plaats. Op naar de overwinning!

De muurschildering uit 1938 met als slagzin "Kookt elektrisch" is geïnspireerd op Olijfje, het vriendinnetje van Popeye. De opdrachtgever ENB (Elektriciteit Noord België) wou hiermee het gebruik van elektrische fornuizen stimuleren. Op deze foto van Karel Vandeven kan je de muurschildering in zijn oorspronkelijke glorie bewonderen.

1 opmerking:

 1. Zeker de moeite waard om te bewaren en vakkundig te restaureren en vervolgens tegen regen, grafitti enz te beschermen.

  Om te voorkomen dat het weggegooid geld is, moet natuurlijk ook gezorgd worden voor een klassering van deze muur. Het heeft geen zin dat de woning op gegeven moment plaats moet maken voor nieuwbouw, waarbij ook deze muur moet sneuvelen. Elke nieuwbouw zou m.a.w. het beschermd deel van de muur moeten garanderen, eventueel op de één of andere manier geïntegreerd in een nieuwe muur.

  Tot slot: wie richt eens een website op waarin al de nog overgebleven muurreclames van enige artistieke en/of historische waarde op worden gegroepeerd, dank zij de vlijtige hulp van alle lokale erfgoedorganisaties ?

  Benoit Vanhees
  www.retroscoop.com
  Dè website voor retro-liefhebbers

  BeantwoordenVerwijderen

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.