bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

woensdag

Trefmoment Armoede In Zicht

Zaterdag 27 november om 11u in de bib
Dinsdag 30 november om 20u in het Gildenhuis, Londerzeel centrum

35% van de Vlamingen leeft in armoede of loopt ernstige risico's om in armoede te verzeilen. 15% leeft in armoede. ACW Londerzeel vestigt in samenwerking met de bibliotheek de aandacht op deze problematiek.

Op zaterdag 27 november kan je om 11u in de bib een getuigenis over armoede bij het boek Ik ben iemand/niemand van Guy Didelez en Lieven De Pril bijwonen. Bij de ingang van de bib kunnen bezoekers zich warmen aan de sensibiliseringsactie soep-op-de-stoep.

Je hoort de clichés dagelijks: arme mensen zijn profiteurs, het is hun eigen schuld dat ze in de miserie zitten, ze zijn lui... Door over armoede te lezen, leer je hoe het écht is. Armoede gaat niet alleen over geld, maar ook over een gebrek aan sociale contacten en toegang tot cultuur.

Daarom ondersteunt de bib deze campagne met een uitgebreide themastand. Maak kennis met onze romans, jeugdverhalen (prentenboeken, 8+ , 10+ en 12+), informatieve boeken en films over armoede.

Op dinsdag 30 november kan je om 20u in het Gildenhuis terecht voor een informatieavond met Peter Jespers van vzw De Lage Drempel waar armen het woord nemen en Danny Horemans, ervaringsdeskundige.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.